Детската стая е много специфична част от всеки един дом. Тя трябва да се обзаведе така че да осигурява на малките съкровища максимално комфортна и благоприятна среда. Хубаво е съвременните детски стаи да бъдат изградени по начин, който е съобразен с навиците и интересите на малчуганите, и им дава възможност да практикуват своите любими занимания. В следващите редове ще посочим няколко примера за кътове и зони, които всички детски стаи трябва да притежават в днешно време:


Детски стаи: Кът за игра

Детски стаи 7
Етажерка за стена Сити 6208
Специалистите съветват в съвременните детски стаи задължително да има обособен кът за игра и забавление. Кът, в който да бъдат разположени любимите играчки, книжки и комикси, както и всякакви други неща, с които малчуганът обича да се забавлява през свободното си време. Създаването на подобна зона от една страна стимулира приятните емоции и приключенския дух на малките съкровища, а от друга – все пак им поставя някакви ограничения и ги учи да поддържат необходимия ред в останалите кътове от своите детски стаи.

Детски стаи: Кът за учене и сериозни занимания

Също така е препоръчително във всички детски стаи да е налице кът за учене и сериозни занимания. Зона, в която малчуганът ще може да се концентрира на спокойствие и да бъде максимално продуктивен по отношение на учене, писане на домашни и още дейности, свързани с неговото интелектуално и личностно развитие. В съответната зона е добре да бъдат поставени бюро, удобен стол, компютър или лаптоп.


Детски стаи: Кът за оправяне на външния вид

Детски стаи 8
Детско бюро B101
Много полезно за малчуганите е техните детски стаи да разполагат с кът за облекло и оправяне на външния вид. Това трябва да е зоната, в която се намират гардеробите за облекло, както и шкафовете и етажерките за козметика и допълнителни аксесоари. Добавете и огледало на подходящо място, за да може малкото съкровище бързо и лесно да се види за един последен път, преди да тръгне към училище или да излезе на разходка със своите приятели и връстници.

Детски стаи: Кът за спане и отдих

Зоните около леглата в съвременните детски стаи трябва да бъдат превърнати в истински кът на хармонията и отдиха. Добавете нощни шкафчета, на които може да се слагат чаша или кана с вода и други неща от първа необходимост, както и релаксиращи картини, плакати и декорации по стените. Най-важното е когато дойде време за сън или почивка, вашият наследник да се чувства максимално спокойно и комфортно.

В онлайн магазина на Орхидея Мебел ще откриете всичко, което е необходимо за качественото и стилно обзавеждане на съвременните детски стаи. От едноетажни и двуетажни легла до гардероби, бюра, шкафове, етажерки и т.н. Нашите артикули са част от каталозите на реномирани производители като ИРИМ, Голд Аполо, Евромар, Мареа и Мебели Платан. Доверете се на екипа на Орхидея Мебел и осигурете на своето малко съкровище ежедневната среда, която му трябва, за да изживее едно щастливо и пълноценно детство!Разгледайте и страницата ни за мека мебел по поръчка