Гардеробите са сред най-важните мебели във всяка една къща или апартамент. Те дават възможност да се постигнат по-високи нива на ред и подреденост, както и необходимите в ежедневието ви принадлежности да бъдат съхранявани на бързо и лесно достъпно място. За да се възползвате в максимална степен от функционалностите на вашите гардероби, трябва да организирате вещите в тях по най-добрия начин. Ето няколко съвета, които биха ви помогнали да го направите:


Гардероби: Сортирайте по повод

Гардероби 7
Еднокрилен гардероб Гранд модул 30
Хубаво е да сортирате дрехите и останалите принадлежности, които съхранявате в своите гардероби, в зависимост от повода за употребата им. Дрехите например биха могли да бъдат разделени на няколко групи – ежедневно облекло (за офиса), дрехи за уикенда, облекло за официални събития и т.н. По този начин ще ви бъде много по-лесно да откривате дрехите, които ви трябват към конкретния момент.

Гардероби: Възползвайте се от вратите

За да поберете всичко, което желаете във вашите гардероби, трябва да се възползвате от всяка една част, в това число и вратите. На тях биха могли да се сложат закачалки, служещи за съхранение на колани, шалове, портфейли, бижута и т.н. Не би била лоша и идеята за поставяне на огледало, благодарение на което ще имате възможност да се виждате точно след като сте облекли дрехите за излизане.


Гардероби: Вкарайте в употреба кутии и чанти

Гардероби 8
Двукрилен гардероб Мареа 1
Кутиите и чантите ще ви помогнат да поддържате доста по-добра организация в своите гардероби. В тях можете да слагате принадлежностите, които няма да ви трябват в близко бъдеще – например дрехи или аксесоари, които не са подходящи за съответния сезон. Така въпросните принадлежности няма да ви се пречкат, а пред вашия поглед ще се появяват само и единствено нещата, от които наистина се нуждаете.

Гардероби: Отделете специална секция за обувките и чехлите

Положителна практика е в гардеробите да има отделена специална секция за обувките и чехлите. В такава секция могат да се превърнат едно от отделенията или пък няколко чекмеджета. Обособяването й ще ви позволи да подредите обувките и чехлите по оптимален начин, както и да полагате необходимите грижи за тях.

В онлайн магазина на Орхидея Мебел ще откриете разнообразна гама от двукрилни, трикрилни и четирикрилни гардероби за дома. Всички те са дело на водещи и доказани производители в сферата – ИРИМ, Голд Аполо, Мареа, Мебели МОБ, Мебели Платан, Ергодизайн и т.н. С гардеробите, предлагани от Орхидея Мебел, не само ще организирате оптимално своите принадлежности, но и ще добавите в къщата или апартамента си елегантни мебели, които ще подобрят още повече цялостния интериор и атмосфера.