Домашните дивани са едно от любимите места, на които повечето хора обичат да се настаняват. На тях можете да се излежавате и релаксирате, да подремнете, да погледате телевизия или просто да прекарате скъпоценни моменти със семейството си. За да запазите съответните дивани в отлично състояние обаче, трябва да бъдете отговорни и да полагате определени грижи за тях. Ето няколко вредни практики, с които малко по малко съсипвате функционалността и външния вид на вашите домашни дивани:


Скачате върху тях

Дивани 7
Разтегателен диван Мигел
Независимо на каква възраст сте и колко тежите, никога не е добра идея да скачате върху домашните дивани. Подобен навик може да причини сериозни повреди върху рамката, които в някои случаи са перманентни. Така че се въздържайте от резки движения върху диваните и предупредете членовете на семейството си (най-вече децата) за това.

Храните се върху тях

Наясно сме колко е изкушаващо да похапвате шоколадови изделия или различни чипсове и снаксове, докато сте се излегнали удобно пред телевизора. И все пак ви препоръчваме да изключите яденето от моментните си занимания, ако сте разположени на някой от домашните си дивани. Зацапванията от храни и напитки по принцип се чистят най-трудно и е възможно да ви лишат завинаги от стилния и елегантен външен вид на съответните дивани.


Не почиствате редовно

Дивани 8
Фотьойл Ава
Домашните дивани трябва да се почистват редовно, за да бъдат поддържани в отлично състояние и външен вид. Това включва ежеседмично почистване с прахосмукачката, благодарение на която се премахват праха и всички дребни мръсотии. В зависимост от материята, от която са направени вашите дивани, можете също така да ги почиствате с влажна кърпа и препарат. Само внимавайте какъв препартат използвате, като той не трябва да е прекалено силен или съдържащ вещества, способни да разядат материята.

Не ги пазите от нагряване

Диваните трябва да бъдат пазени от пряко нагряване, независимо дали става въпрос за слънчева светлина или друг източник на топлина (печка). Винаги когато закупувате нови дивани, бъдете особено внимателни по отношение избора на местоположението им и се съобразете със споменатия аспект.

Онлайн магазинът на Оргидея Мебел предлага всякакъв тип дивани за вашия дом – разтегателни, ъглови и дори такива със специални релакс механизми. Диваните, налични при нас, са дело на водещи и реномирани производители на мебели, като например Ергодизайн, Руди Ан, Kult, Kova Style, Сияна Мебел, Волга и др. Доверете се на екипа на Орхидея Мебел и си осигурете първокласни дивани, предоставящи ви максимални количества комфорт и блаженство в ежедневието!Разгледайте страницата ни за разтегателни ъглови дивани